over ons

 

Het begin
Sinds de komst van Dollar in ons gezin (december 2004) is een leven zonder Goldens ondenkbaar geworden. Kleine, malle Dollar stal onze harten vanaf het moment dat hij als nieuw gezinslid zijn intrede bij ons deed. Zijn ontwapenende persoonlijkheid zorgde ervoor dat we allemaal na enige tijd, graag nóg een Golden wilden. Dat werd Dime, een heerlijke, sociale clown. Een echte speelse ‘beer’ die in augustus 2006 bij ons kwam wonen. We werden niet teleurgesteld: wéér zo’n fijne Golden. De kinderen waren in de zevende hemel. En Dime ook, want kinderen en voetbal werden helemaal zijn ‘ding’. Er is beslist geen betere Golden ‘keeper’ dan Dime! En hij vindt niets heerlijker dan na een partijtje voetbal lekker te chillen in de vijver.

En met al dit hondenplezier ontstond de wens om ooit ’n eigen nestje Golden puppies te fokken. Tja, daar hadden we nog niet alles voor in huis..... Te beginnen met een gezond en mooi Goldenmeisje; we zouden haar ‘Penny’ gaan noemen. Zij kwam eind augustus 2007 bij ons. Een pittig en prachtig dametje dat nog steeds houdt van een flinke stoeipartij met haar maatje Dime. (Dollar kijkt meestal minzaam toe).

Het vervolg
Tussen de bedrijven door ging het baasje terug de schoolbanken in; je moet als beginner toch enigszins van de hoed en de rand weten als je een nestje puppies wilt. Kynologische Kennis 1 en 2 werden gevolgd en achtereenvolgens met succes afgerond. Tegelijkertijd werd voor de nodige praktijkervaring een ‘stageadres’ gezocht en gevonden. Dankbaar voor de vele antwoorden, het mogen leren, zien en meemaken bij Wim en Jeanne Burgmans van 't Klein Laar.
Inmiddels is ook de vervolgopleiding Exterieur en Bewegingsleer succesvol afgesloten. Het enthousiasme blijft onverminderd groot, vooral ook nu de eerste 'eigen' pups, 9 in getal en geboren op 26 mei 2011, zijn uitgevlogen. Op twee na.... en dat zijn Pippa en Poppy.

Puppies bij ons geboren worden met grote zorg en liefde gefokt. Hun ouders voldoen op zijn minst aan de (gezondheids)eisen die er door de Golden Retriever Club Nederland worden gesteld. Door ons vrijwillig uitgebreid met DNA-testen die er voor het ras bestaan, indien wenselijk of noodzakelijk geacht. Alle moeite doen wij om het Golden karakter van onze pups te waarborgen: door de zorgvuldige keuze van hun ouders en het primaire socialisatieproces in het nest bij ons in huis.


Rob de Vries & Anita Creemers

Goirle, Noord-Brabant